Dobrý deň
Našla som vašu stránku a chcem sa opýtať či ste sa už stretli s chorobou u písmenkovej ozdobnej,kde z ničoho nič zrazu prestala "dostúpat" na ľavú prednú nohu a s pravou zadnou má tiež problémy. Nevie Sa jednoducho ako keby oprieť o tu prednú pravú nohu. Ako ked človek dostane porážku a tá ruka stratí 50% sily, ako keby ju mala napolovicu ochrnutú. Kedysi keď sme ju aj za nu chytili ju okamzite stiahla a ked som jej ju aj nasilu vytiahla tak so sebou nenechala manipulovať. Proste reflexy 100%. Dnes - nechala si ju chytať a žmoliť medzi prstami. Škrabkala som ju a nič. Robila som to vsetko účelovo aby som zistila či ju nemá zlomenú (a keby mala to netuším Ako by sa jej to stalo keďže ju máme doma nikde nespadla). A čo sa týka tej zadnej nohy tú som jej chytala. tiež sa mi zdá nejaká ochabnutejsia,ale na tej má este aspoň aké také reflexy. Lepšie ako na pravej.
Čo sa týka doby problemov pri pohybe,tak zacalo to vcera ráno a dnes to pokračovalo. Ide o to že som ju položila na zemv izbe (tak ako bola zvyknutá) že si ide trochu pochodiť po izbe a ako keby sa iba hýbala na mieste. ako keby že chce ísť z miesta a nevedela sa poriadne pohnúť vpred. ťahalo ju to do ľavej strany keďže s tou prednou nohou sa nevedela zapriet a tým pádom urobiť pohyb priamo vpred. Potom o chvíľu sa už ako tak pohla, som mala pocit, že sa aj na pár sekúd pri chôdzi "dvihla" od zeme, čiže zaprela o tú chorú nohu, ale potom zas "spadla" a iba sa šuchtala po malých krokoch.
K zverolekárovi plánujem ist v pondelok ale tu v Šali nepoznám žiadneho odborníka na terarijne zvieratá a preto k ním nemám takú dôveru. Poradte mi prosím vás čo sa to deje s ňou alebo mi radšej ist zverolekárovi radíte? Budem čakať na odpoveď
Ps:korytnačku máme uz desať rokov a je veľmi socializovana na nás. z toho čo som kedy videla ako sa o svoje korytnačky starajú iní ľudia u ktorých som bola tak táto naša sa vždy mala ako princezná
Este ma napadlo či náhodou to nedostala zo stravy. Ako napr.zvieratá dostanú ked sa im podá preparát obsahujúci nejaké zvieracie zložky (svine, kravy,...)